fbpx

Закінчений цікавий проект офісного будинку в м. Києві

Не так давно, співробітниками Інженерної компанії «ІВІК», був закінчений цікавий проект офісного будинку в м. Києві на вул. Драгомирова 20 А.

1 min

Нестандартне завдання, поставлене замовником в технічному завданні, вирішено компанією ІВІК з урахуванням останніх інноваційних технологій. Сучасні інженерні рішення реалізовані в системі теплових насосів HeatGuard.

Особливості проекту полягають в тому що для роботи теплопункту були змонтовані сім теплових насосів, шість з яких, об'єднані в один каскад і працюють або на виробництво тепла, або на виробництво холоду. Один використовується на нагрів гарячої води в бойлері непрямого нагріву, а також на нагрів «теплої підлоги» в теплий період року. Устаткування теплопункту працює в автоматичному режимі.

2 min

Обмін повітря в офісних приміщеннях забезпечується припливним і витяжним вентиляторами, керованими частотними перетворювачами, що дозволяє регулювати витрату повітря. Завдяки вентиляторам на базі ЄС-моторів і частотним перетворювачам, система запускається плавно і має можливість гнучкого налаштування необхідної витрати повітря.

3 min

Повітрозабір здійснюється через повітрозабірні грати, розміщені на фасаді будівлі. Підтримка постійної заданої температури припливного повітря здійснюється секцією електричного нагрівача в холодний період часу і секцією фреонового охолоджувача в теплий період часу. Регулювання температури повітря, що подається забезпечується нагрівачем / охолоджувачем з пропорційним управлінням - аналоговий сигнал на управління магнітними пускателями нагріву, або аналоговий сигнал на управління потужністю компресора компресорно-конденсаторного блоку охолодження.

4 min

Для зменшення теплових втрат в установці застосовується роторний рекуператор, завдяки якому в холодну пору року припливне повітря нагрівається, що видаляється з приміщень, що дозволяє утилізувати до 90% теплової енергії.

Весь комплекс інженерних систем клімату спроектований і впроваджений фахівцями, починаючи від проектування і закінчуючи пуско-налагоджувальними роботами.